BARCODE DER FACULTEITEN

In de brede gaanderij tussen de Aula en de C-Hal van Monument Woudestein zijn twee grote betonnen muurvlakken gesitueerd tegenover de glaspartij aan het Mr. K.P. van der Mandeleplein. Bij de restauratie in 2009 is de lichtsterkte verbeterd en door kleurrijke kunstwerken wordt zowel de belangrijke doorgang als het zicht vanaf het plein verbeterd. Ter linkerzijde is het grote schilderij van Lucebert genaamd ‘Etende mensen’ uit 1969 opgehangen. ter rechterzijde, tegen de scheidingsmuur van de kunstkamer is mij werk BARCODE DER FACULTEITEN gemonteerd. Er was behoefte om de diverse kleuren die de faculteiten onderscheiden over het voetlicht te brengen. De architectuur van Monument Woudestein leent zich daar echter niet voor. In het pand heb ik daarom op diverse manieren de kleuren van de faculteiten verwerkt in kunstwerken, zoals het KLEED DER FACULTEITEN voor de lobby van de kantoren van het college van bestuur.

Het werk heeft een lijstwerk van metaal groot 4,8 x 3 meter waarachter rondom een neonwerk groene halo strooit over de betonwand. De verticale kleurstroken zijn van Formica ® geplakt op mdf. De stroken zitten opgesloten tussen dunne geprofileerde eiken latten die zwart zijn gebeitst.

In 2011 is het principe van de barcode nog eens toegepast op de vier kopgevels van het tijdelijke gebouw V op het campusterrein.