FRAMES

Drie stalen frames waarin geëmailleerde glasbladen zijn opgenomen in een variëteit van kleuren in een repeterend patroon. De gebogen contouren die de kleurvlakken op de glasbladen omzomen doorbreken de strenge orthogonale ordening van de majestueuze glasgevel van de hal terwijl de strenge stalen profielen het geheel in bedwang houden. De kleurvlakken op de glasbladen worden op halve hoogte onderbroken door transparant gelaten stroken. Tezamen vormen deze onderbrekingen een horizontaal patroon dat over alle drie de schermen doorloopt. Rood en geel tussen deze banen vormen de verschillen in het drieluik.

Het drieluik, elk ca. 6 x 3 meter, is in 2012 geplaatst op de grens van de drie serres in de gerestaureerde C-Hal van het Collegezalengebouw, onderdeel van Monument Woudestein (1968). Niet alleen geven de schermen deze serres een zekere intimiteit, ze geven ook gekleurd licht door van binnen naar buiten en omgekeerd. De serregrens staat recht onder de honderd meter lange en veertien meter hoge zuidgevel van de hal die direct grenst aan het grote Plein.

De kleurrijke schermen vormen tevens de ‘spiegel’ van de tegenover staande drie volkomen witte keramische muurreliëfs van Dick Elffers uit 1968

Het voorbereiden en produceren van zulke grote emailleglas elementen in zoveel vlakken is een gecompliceerd proces. Er zijn veel arbeidsgangen nodig en veel ovencapaciteit.

Het proces werd ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Borggreven Metaalbewerking te Rotterdam en GBB Glas Bewerkingsbedrijf Brabant te Tilburg.