JONGE VORSTIN

Het paneel van gefuseerd glas is ontworpen in de flow van het ontwerpwerk voor ‘BROCHE’ voor de C-Hal van het Collegezalengebouw op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het rechthoekige paneel is opgebouwd uit drie gesmolten lagen gekleurd glas, meet 102 x 63 cm, is aan de achterzijde gelaagd met een 6 mm dik floatglas en gemonteerd in een speciale roestvast stalen lijst.

Het profiel van de jonge Koningin Beatrix wordt weergegeven in twee sneden die zwart en wit opaak glas omzomen. Het profiel waaiert naar links in gekleurde banen uit. vanuit de ooglijnen loopt het scherpe blikveld in afwisselend oranje en rode lijnen uit. Vanuit de mondlijnen vloeien de woorden in afwisselend licht- en donkerblauw naar het veelkleurige volk.

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Koningin Beatrix organiseerde de NOS een publieke manifestatie voor de selectie van 68 kunstwerken die tezamen met 7 bekende kunstwerken uit de vaste collectie in Museum Paleis Het Loo worden tentoongesteld van 31 januari 2013 tot 22 mei 2013. Mijn ‘JONGE VORSTIN....’ werd hiervoor uit ruim 2200 werken geselecteerd.

expositie
Glaskunstwerk ‘JONGE VORSTIN ZIET WELBESPRAAKT TOE OP VEELKLEURIG VOLK’ in tentoonstelling BEELD VAN BEATRIX.
De groepstentoonstelling met o.a. Andy Warhol is te bezoeken in Paleis Het Loo tot eind mei 2013. Het werk is genaamd ‘Jonge vorstin ziet welbespraakt toe op veelkleurig volk’ (2013) en is geïnspireerd op mijn werk ‘BROCHE’, het 60 meter lange object van gefuseerd glas en staal in de C-Hal van Monument Woudestein (2012). Zie ook op mijn projectpagina ‘BROCHE’